DENİZLİ / PAMUKKALE - Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu

81 Çalıkuşu Denizli

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem matematik öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak bir proje için harekete geçti. Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştiren Matematik Seferberliğinde biz de varız. Hedef proje kapsamında Matematik Seferberliği etkinlikleri düzenliyoruz. Öğrencilerimiz etkinliklerle hem eğleniyor hem de  öğreniyor.

Fiziki materyallerle öğrencilerimiz matematik ile günlük hayat ilişkilerini kurabilecek, bu materyallerle soyut olan kavramlar somut hale gelecek. Bu durumda öğrenme daha kolay gerçekleşebilecek. Tüm sınıf düzeyindeki öğrencilerin yararlanabileceği, oyun kıvamında zevk alabilecekleri etkinliklerle Bakanlığımızın Matematik Seferberliğinde biz de varız dedik ve  Millî Eğitim Bakanlığı olarak "81 Çalıkuşu" çalışması kapsamında ilimizde yapılan kültür ve eğitim temalı içerikler derlenerek  e-dergi olarak hazırlanan 81 Çalıkuşu Denizli e-dergisininn bu ay yayınlanan 8. sayısında okulumuza ait haberlere de yer verilmiştir.81 Çalıkuşu Denizli e-dergisinin öğretmen, veli  ve öğrencilerimizle paylaşılması amacıyla link aşağıda belirtilmiştir.

Yayın: 10.03.2023 - Güncelleme: 10.03.2023 16:13 - Görüntülenme: 115