T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu

Okulumuz ´´STEM Okulu Etiketini´´ Aldı.

STEM Okul Etiketi, bir okulun çevrimiçi güvenlik seviyesini değerlendirmek için farklı faktörleri dikkate alır. Bir STEM Okulu, farklı kilit unsurlar ve kriterler ile karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip bir okul olarak tanımlanmaktadır.

 

Amacı, Avrupa okullarına Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetinin yanı sıra öğretmenler, okul müdürleri ve okul personelinin okul düzeyinde STEM stratejileri hakkında bilgi alışverişinde bulunabilecekleri çevrimiçi bir ortam oluşturmaktır. 

 

Avrupa Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından yönetilen Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet - EUN) Konsorsiyumu disiplinler arası STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli projeler yürütmektedir. Avrupa Okul Ağı tarafından okullarda sorgulama, araştırma, üretme ve buluş yapma becerilerini geliştirmeye yönelik STEM eğitimi stratejisi belirleyen okullar için STEM Okulu Etiketi projesi başlatılmıştır. STEM Etiket Projesi Bakanlığımızın 2023 Vizyon Hedeflerinde yer alan ''Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm'' Temasının gerçekleşmesine doğrudan katkı sağlayacağı öngörülmektedir. Bu bağlamda okulumuz öğretmenleri tarafından Serbest Etkinlikler dersinde yürütülen çalışmalar sayesinde Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu "STEM OKULU ETİKETİ" almaya hak kazanmıştır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.11.2022 - Güncelleme: 09.11.2022 11:34 - Görüntülenme: 318
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
stem,