DENİZLİ / PAMUKKALE - Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu

Nis

Seçkin dil uzmanları tarafından geliştirilen DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS, her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini eğlenceli bir şekilde kolaylaştırmak üzere tasarlanmış web ve mobil tabanlı bir yabancı dil öğrenme platformudur. Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar İngilizce öğrenimini ücretsiz bir şekilde sağlayan DİYALEKT ve DİYALEKT KIDS’e tüm vatandaşlarımız EBA ya da e-Devlet şifresiyle erişebilir.

Nis

Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Murat GÖNÜLDENK ve Sayın İbrahim ÇİÇEKDEMİR , Okul Müdürümüz Sayın Osman OYRAN , Okul Müdür Yardımcımız Sayın Özden COŞKUN, okulumuzun değerli öğretmenleri ve okul aile birliği, okulumuza ildışından gelen sevgili öğrencilerimiz ve kıymetli velilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz iftar yemeğimiz. Okul iftar yemeğimizde Geleneksel Direklerarası Eski Ramazan eğlencesi sunan , çocuklarımıza unutulmaz bir iftar gecesi yaşatan @tiyatroabc Denizli ABC Çocuk Tiyatrosuna çok teşekkür ederiz.

Mrt

NİSAN AYI KAHVALTI MENÜSÜ İÇİN TIKLAYINIZ.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Ulaşılabilir Yaşam Alanları" hedefiyle başlatılan Köy Yaşam Merkezleri Projesi çalışmaları tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli'de de nicelik ve nitelikleri artırılarak devam ediyor.Okulumuzun sosyal sorumluluk projeleri kapsamına aldığımız Pamukkale İlçesi Eldenizli Köy Yaşam Merkezini ziyeret ederek bir hedefimizi daha gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

"Eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik bir hamle" olarak nitelendirilen Köy Yaşam Merkezleriyle; ihtiyaçlar doğrultusunda farklı kademelerdeki sınıflar, çeşitli alanlardaki kurslar ve her yaştan bireye hitap edebilecek kütüphane, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyeler vatandaşların ve gençlerin kullanımı için hazır hale getiriliyor.

Proje kapsamında, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Eldenizli Köy Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden Okul Müdürümüz Osman OYRAN, öğrencilerle bir araya gelip çok güzel zaman geçirdiler.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem matematik öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak bir proje için harekete geçti. Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştiren Matematik Seferberliğinde biz de varız. Hedef proje kapsamında Matematik Seferberliği etkinlikleri düzenliyoruz. Öğrencilerimiz etkinliklerle hem eğleniyor hem de  öğreniyor.

Fiziki materyallerle öğrencilerimiz matematik ile günlük hayat ilişkilerini kurabilecek, bu materyallerle soyut olan kavramlar somut hale gelecek. Bu durumda öğrenme daha kolay gerçekleşebilecek. Tüm sınıf düzeyindeki öğrencilerin yararlanabileceği, oyun kıvamında zevk alabilecekleri etkinliklerle Bakanlığımızın Matematik Seferberliğinde biz de varız dedik ve  Millî Eğitim Bakanlığı olarak "81 Çalıkuşu" çalışması kapsamında ilimizde yapılan kültür ve eğitim temalı içerikler derlenerek  e-dergi olarak hazırlanan 81 Çalıkuşu Denizli e-dergisininn bu ay yayınlanan 8. sayısında okulumuza ait haberlere de yer verilmiştir.81 Çalıkuşu Denizli e-dergisinin öğretmen, veli  ve öğrencilerimizle paylaşılması amacıyla link aşağıda belirtilmiştir.

Mrt

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu olarak Codeweek-2022 etkinlikleri kapsamında Kodla-Eğlen-Keşfet-Öğren etkinliklerimiz ile DENİZLİ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün "Matematik Oyunumu Yapıyorum"etkinliğine katılım sağladık ve Avrupa Komisyonu tarafından Mükemmellik Sertifikası almaya hak kazandık.Etkinlilerimizde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Psikososyal Destek Programı çerçevesinde Okul Rehber Öğretmenimiz Merve ÇOBANOĞLU tarafından okulumuz öğretmenlerine seminer verildi.

Ock

Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Biriminden Sayın Dilek BALDAN ve Ahmet SOYSAL tarafından öğrencilerimize yönelik Kişisel hijyen eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından verilen eğitimlerde  kişisel hijyen, el yıkama, ağız, saç ve vücut temizliği konularında öğrenciler bilgilendirildi.

Eğitimde  hastalık yapan mikroorganizmaların kişiye en çok eller yolu ile bulaştığı, iyi bir el yıkama ile bulaşıcı hastalıkların önüne geçilebileceği vurgulandı.

Ock

Fiziki materyallerle öğrencilerimiz matematik ile günlük hayat ilişkilerini kurabilecek, bu materyallerle soyut olan kavramlar somut hale gelecek. Bu durumda öğrenme daha kolay gerçekleşebilecek. Tüm sınıf düzeyindeki öğrencilerin yararlanabileceği, oyun kıvamında zevk alabilecekleri etkinliklerle Bakanlığımızın Matematik Seferberliğinde biz de varız.

Ara

Okulumuzda yürüttüğümüz ''Meslek Tanıtım Günleri Projesi'' kapsamında bu hafta mesleklerden  kutsal mesleğimiz olan askerlik vardı. Konuğumuz Sayın Emekli Topçu Kıdemli Albay Mikail AVCI öğrencilerimize askerlik mesleği hakkında bilgiler verdi.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi ve yurt bilincinin güçlendirilmesi amacıyla valiliklerin koordinasyonunda ilgi (a) yönetmelik eki "Belirli gün ve Haftalar" çizelgesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Söz konusu ekinlik ile ilgili okulumuz öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde 15 Temmuz Dergisi hazırlamışlardır.

DERGİMİZ

Ara

Okulumuzda yürüttüğümüz "Beslenme Dostu Okul Programı" kapsamında bu haftanın sebzesi havuç oldu.

Ara

Okulumuzda yürüttüğümüz Stem With Nature e Twinning Projemizin öğretmen tanıtım videosu yayınlandı